|
KATOLICKIE FORUM - Wirtualny klasztor PÓJDŹ ZA MNĄ ! Forum mistyki Kościoła Katolickiego pw. św. Jana Pawła II : Pamiętaj pielgrzymie: "zawołasz, a Pan odpowie, wezwiesz pomocy, a On [rzeknie]: "OTO JESTEM!" (Iz 58,9).
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maria
Princeps posterior
Dołączył: 09 Kwi 2014
Posty: 678
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/2 Skąd: Lubelskie Płeć:
|
Wysłany: Czw 13:10, 07 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
ok, ok poczekam, i jak znajdę czas to przeczytam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie 7:38, 28 Wrz 2014 Temat postu: haha |
|
|
haha!
Cytat: | Nie rozumiecie, że nic z tego, co z zewnątrz wchodzi do człowieka, nie może uczynić go nieczystym;
19 bo nie wchodzi do jego serca, lecz do żołądka i na zewnątrz się wydala». Tak uznał wszystkie potrawy za czyste. |
Od dzisiaj jem wołowinę ! :D
Napisze maila do świadków Jehowy by się opamiętali z tym nie jedzeniem wieprzowiny i wołowina, bo Jezus zezwolił na jedzenei wszystkiego, a oni niby tak trzymają się tego Pisma, a takie fragment przeoczyli.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Migdałek
Aquilifer
Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 494
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 26 razy Ostrzeżeń: 0/2
Płeć:
|
Wysłany: Nie 9:17, 28 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Ale Świadkowie jedzą i wołowinę i wieprzowinę. Nie jedzą Żydzi Mesjańscy i Zbory Boże Chrześcijan Dnia Siódmego,
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie 10:01, 28 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Krwi nie jedza czyli kaszanki, a Jezus powzwolił jeść kaszankę. Kurcze, nie podali maila. Jak ich spotkam to im to powiem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Magnolia
Gość
|
Wysłany: Nie 10:12, 28 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Laflx napisał: | Krwi nie jedza czyli kaszanki, a Jezus powzwolił jeść kaszankę. Kurcze, nie podali maila. Jak ich spotkam to im to powiem. |
Też nie jem , nie smakuje mi :(
Ostatnio zmieniony przez Magnolia dnia Nie 10:13, 28 Wrz 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Migdałek
Aquilifer
Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 494
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 26 razy Ostrzeżeń: 0/2
Płeć:
|
Wysłany: Nie 19:09, 28 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Tak krwi nie jedzą. Miałam kiedyś ochotę uświadomić znajomych ŚJ z innego forum, że krew wykorzystywana jest jako barwnik w różnych wędlinach, ale jakoś nie mam serca. W końcu jak nie wiedza co jedzą to grzechu nie mają
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Princeps posterior
Dołączył: 09 Kwi 2014
Posty: 678
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/2 Skąd: Lubelskie Płeć:
|
Wysłany: Pon 18:29, 29 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
w salcesonie też jest krew
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Migdałek
Aquilifer
Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 494
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 26 razy Ostrzeżeń: 0/2
Płeć:
|
Wysłany: Pon 19:56, 29 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Maria tu masz artykuł o krwi w przemyśl spożywczym
[link widoczny dla zalogowanych]
od razu ci wyskoczy pdf
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Princeps posterior
Dołączył: 09 Kwi 2014
Posty: 678
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/2 Skąd: Lubelskie Płeć:
|
Wysłany: Pon 20:12, 29 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Dzięki jutro zobacze
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Princeps posterior
Dołączył: 09 Kwi 2014
Posty: 678
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/2 Skąd: Lubelskie Płeć:
|
Wysłany: Wto 16:50, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
z tego wszystkiego to tylko to jest najważniejsze i wszystko zawarte
7. Wnioski
W przemyśle spożywczym dąży się do kompleksowego wykorzystania składników krwi. Proteiny plazmy (albuminy i globuliny) są dobrymi środkami emulgującymi. Plazma może być włączona do solanki konserwującej stałe produkty mięsne. Rozpyłowo wysuszona plazma jest z powodzeniem stosowana jako substytut jajka. Jest też dobrym substytutem mąki do pieczenia chleba. Zastosowanie hemoglobiny ze względu na kolor jest ograniczone do produktów, w których ciemny kolor jest tradycyjny np. czarna kiełbasa, czarny pudding, krwisty chleb, krwiste ciasto. Dane literaturowe sugerują, że podawanie z karmą suszonych pochodnych krwi może wspomagać obronę organizmu przed bakteriami, wirusami i pierwotniakami. Szersze zastosowanie krwi zwierząt i produktów z krwi jest ograniczone przede wszystkim względami sanitarnymi. Zarówno krew, jak i produkty z krwi, są surowcami nietrwałymi i w bardzo krótkim czasie ulegają niekorzystnym zmianom, spowodowanym zanieczyszczeniem bakteryjnym.
jej nie wiedziałam ze prawie do wszystkiego dodają krew, jestem ciekawa czy ŚJ o tym wiedzą
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Migdałek
Aquilifer
Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 494
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 26 razy Ostrzeżeń: 0/2
Płeć:
|
Wysłany: Wto 23:46, 30 Wrz 2014 Temat postu: |
|
|
Jest możliwość dodanie, jednak myślę, ze nie jest t aż tak mocno rozpowszechnione ze względu na obniżenie trwałości. Ale mimo wszystko też mnie zaskoczył tak szeroki walchlarz, zwłaszcza plazma. Myślę, ze ŚJ nie wiedzą i nie mam serca informować ich.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maria
Princeps posterior
Dołączył: 09 Kwi 2014
Posty: 678
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/2 Skąd: Lubelskie Płeć:
|
Wysłany: Sob 8:34, 04 Paź 2014 Temat postu: |
|
|
w jakiś stopniu ich już poinformowałaś, bo jak będą szukali informacji na taki temat, może im się wyświetlić ten wątek
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|